De Getinte Dagcrème

Jouw huid verzorgen en een mooie, gezonde teint in één simpele handeling? Ja hoor, het kan.

De dag van vandaag zijn er enorm veel mogelijkheden, maar wat gebruik je nu het beste? 

Foundation:

Hou je van een dekkend resultaat omdat je bijvoorbeeld last hebt van onzuiverheden, andere oneffenheden of littekens in jouw huid, dan kan je opteren voor een foundation. Poeder, crème, vloeibaar, compact of een mousse. Het aanbod in texturen is enorm.

Hou er wel rekening mee dat een foundation geen basis vormt, dus eerst een verzorgende dagcrème aanbrengen, al dan niet voorafgegaan door een serum is een must.

BB Crème:

Dit zijn crèmes die de huid verzorgen en tegelijk een egaliserend effect hebben, verkrijgbaar in heel wat verschillende tinten. De afkorting BB staat voor “blemisch of beauty balm”. Ze worden vaak gebruikt door mensen die een minder dekkende variant zoeken van dan een foundation, maar toch wat huidfoutjes willen verdoezelen. Hoewel een BB crème vaak wordt verkocht als zijnde een all-in-one product geldt ook hier de regel dat je best vooraf een verzorgende dagcrème en/of serum aanbrengt om jouw huid de nodige verzorging en bescherming te bieden.

CC Crème:

CC is dan weer de afkorting voor “Coulour Correcting ”. Wie last heeft van pigment- of andere ontsierende vlekjes kiest hiervoor. CC crèmes bestaan in verschillende tinten. Zo wordt bijvoorbeeld groen aangeraden om roodheden te corrigeren en roze of zalm om de doffe teint op te frissen. Andere CC crèmes zijn quasi kleurloos, en passen zich aan de eigen natuurlijke huidskleur aan. Hoewel er in de meeste CC crèmes ook verzorgende ingrediënten aanwezig zijn, wordt ook hier sterk aangeraden om eerst jouw gebruikelijke verzorging aan te brengen.

De Getinte Dagcrème:

Een getinte dagcrème gaat jouw huid niet alleen verzorgen, maar zorgt ook voor een mooi kleurtje, een egale uitstraling en een instant coup d’éclat effect. In tegenstelling tot de foundation en BB of CC crèmes geeft deze crème een minder dekkend resultaat, waardoor de huid wel kan blijven ademen, gezien de poriën niet worden verstopt.

Pigmenten in jouw getinte dagcrèmes van Rivella:

Steeds meer mensen beginnen gelukkig de voordelen van zuivere ingrediënten die afkomstig zijn uit de aardbodem te ontdekken.

Sinds de oudheid worden mineralen gebruikt voor schoonheidsproducten. De beroemde Cleopatra, is hier een goed voorbeeld van. Met behulp van kohl rond de ogen creëerde zij haar beroemde look.

De getinte dagcrèmes bezitten voornamelijk verpulverde mineralen zoals bv. ijzeroxide (een natuurlijke kleurstof) en titanium dioxide (natuurlijke bescherming tegen UV-straling).

De getinte dagcrème van Rivella op basis van mineralen laat jouw huid ademen en bezorgt daarnaast ook een kalmerend en verzachtend effect. Dit maakt het product uiterst geschikt voor zowel mensen met een gevoelige huid als voor mensen die het belang van natuurlijke ingrediënten hoog in het vaandel dragen.  Bovendien garanderen het unieke Rivella BioSerum® aangevuld met Karité boter een complete verzorging door te hydrateren, te voeden, te beschermen en te herstellen.

Traditionele make-up daarentegen zal de poriën afsluiten en kan zelfs de hormonenspiegel van de huid uit balans brengen.  Neem de tijd om afhankelijk van jouw behoeften jouw keuze te maken.

Tips:

  • Terwijl voor het aanbrengen van foundation of een BB crème vaak gebruik gemaakt wordt van een beauty blender, sponsje of borsteltje kan je een getinte dagcrème gemakkelijk met de vingers aanbrengen.
  • Breng een 5-tal stippen aan op jouw gelaat, kin en hals en wrijf deze met de vingers open. De Rivella Getinte Dagcrème laat zich makkelijk uitsmeren, heeft een mooi, gelijkmatig effect met een kleur die zich aanpast aan de eigen huidskleur.
  • Ook al is de Getinte Dagcrème heel verzorgend toch blijft het aangewezen om er een dagcrème en/of een serum onder te gebruiken, omdat die zijn afgestemd op jouw eigen specifieke behoeften.
  • Tintje donkerder in de zomer? Wanneer jouw lichtste kleur iets te licht is voor jouw mooie, gebronsde zomerhuidje, meng dan gerust de 2 kleuren “Doré en Soleil” met elkaar tot je de gewenste kleur krijgt.
  • Al eens gedacht aan “contouring”? Deze make up techniek is op korte tijd razend populair geworden onder andere mede door “The Kardashians”. Door te spelen met de lichtere kleur (Doré) in combinatie met de donkerdere kleur (Soleil) kan je bepaalde gezichtstrekken benadrukken of net meer verbergen. Zeker het proberen waard!
De Getinte Dagcrème