Een gezonde, glanzende haardos: dat doe je zo!

 

Om een gezonde en glanzende haardos te hebben, dien je net zoals voor jouw huid, jouw haren extra aandacht en liefde te geven. Een goede haar routine begint met het gebruik van een zachte, natuurlijke verzorging en zo weinig mogelijk dagdagelijkse handelingen die het haar beschadigen.  En... net zoals jouw skincare routine bestaat jouw haar routine uit 3 basis stappen.  Lees verder en maak kennis met jouw nieuwe haar routine! 

 

Zo voorkom je beschadigde haren:

Wassen:
gebruik een milde shampoo, met zacht reinigende
bestanddelen die het haar niet uitdrogen of poreus maken.  

Natte haren zijn extra gevoelig voor beschadiging.
Knijp daarom het overtollige water uit jouw haren en
dep het daarna zachtjes droog met een handdoek.
Of wanneer je tijd hebt, kan je het ook rustig in de
handdoek laten drogen.

Drogen: Hitte afkomstig van de haardroger, de stijl- en krultang is op lange termijn schadelijk voor jouw haar. Wanneer je jouw haar toch wil föhnen, doe dit dan op de koudste stand en gebruik een beschermende en hydraterende spray, zodat de uitdrogende invloed tot een minimum beperkt wordt. (Cfr. Apple Infusion Hairspray).

Ontwarren: Uitkammen met de vingers is het minst beschadigend voor het haar. Het beste is om halverwege of aan de haarpunt te beginnen en zo langzaam naar boven te werken. Zeker wanneer je krullende haren hebt, is deze methode ideaal, omdat zo pluizend haar voorkomen wordt. Het gebruik van een ontwarrende spray zal jouw haar niet alleen verzorgen en beschermen, het is ook een grote hulp bij het ontklitten. (Cfr. Apple Infusion Hairspray).

Kam en Borstel: Een houten kam is haarvriendelijk en gaat statische haren tegen. Gebruik je graag een borstel in de douche dan is plastiek natuurlijk meer aangewezen. Let erop dat de kam wijde tanden heeft en er geen scherpe randen aan de tanden zitten die de haren kunnen beschadigen.  Een borstel is geliefd bij wie zijn haar mooi glad wil maken. Vermijd echter metalen pinnetjes en kies zoveel mogelijk voor een borstel vervaardigd uit natuurlijke materialen.

Kapsels:
Het haar los dragen levert een vrij groot risico tot beschadiging op.
Er ontstaat wrijving tussen het haar en de kleding enz…

Opsteken is de oplossing, maar let echter wel op dat de haaraccessoires die je gebruikt het haar niet afsnijden.
Opteer voor zachte elastiekjes zonder rubber of metaal.

Slapen: Tijdens het slapen beweeg je soms vaak wat kan resulteren in knopen en klitten. Jouw haar ’s nachts in een losse knot of vlecht dragen kan dit voorkomen. Let ook op voor te ruwe kussenslopen die wrijving kunnen veroorzaken wat de haren op termijn kan beschadigen.

Toch nog last van beschadigde, dorre en dunne haarpunten, dan is een kappersbeurt de oplossing: af en toe een centimeter afknippen maakt het haar immers sterker zodat het gezonder is en sneller zal groeien.

 

De ideale haar routine

Meer en meer worden we ons ervan bewust dat de gangbare en gekende merken shampoos aanprijzen die schadelijke chemicaliën en detergenten bevatten. Bovendien laten styling producten zoals o.a. gel, haarlak, mousse, wax… restanten achter op het haar en de hoofdhuid.  Bovendien worden onze haren dagdagelijks blootgesteld aan vervuiling.

Het gebruik van een PRE SHAMPOO is dan ook geen overbodige luxe, integendeel. Een ware detox voor jouw haren en jouw hoofdhuid die ervoor zorgt dat jouw volgende haarverzorging beter kan indringen.
Kies voor een textuur die de haren voedt en hydrateert zonder ze te verzwaren. (Cfr. Pre Shampoo)  

Een pre shampoo breng je idealiter aan op droog haar, eventjes voor het wassen. Na het inwerken, breng je meteen de gewone shampoo aan die de pre shampoo, het vuil en onzuiverheden zal mengen met de shampoo.  Pas hierna komt voor het eerst water aan te pas.  Na het uitspoelen was je jouw haren best nog een 2ekeer, net zoals bij de kapper.  Je zult het verschil gegarandeerd merken bij die 2ekeer, schuim à volonté...

 

 

Het huidige aanbod aan SHAMPOOS is enorm, maar hoe kies jij nu dé ideale shampoo uit? Eerst en vooral is het belangrijk dat je voor “zo natuurlijk mogelijk” kiest. Liefst zonder parabenen, siliconen en schadelijke detergenten. Een schuimende shampoo is fijn, maar zorg ervoor dat je kiest voor een schuimend product dat niet agressief is voor haar en hoofdhuid.  

Volgende stap is dat je de shampoo kiest die is aangepast aan jouw haartype. Dat kan gaan van eerder vet tot droog haar. Ook voor mensen die last hebben van schilfertjes is het aanbod groot. Ook hier kies je best voor de shampoo die het beste bij jouw haar past.
(Cfr. Multi - Creme - Result Shampoo met of zonder anti-schilfer eigenschappen)

 

 

Vooral wanneer je last hebt van droge haarpunten en/of beschadigde haren is het gebruik van een CONDITIONER aangewezen.

Deze crèmespoeling voedt en herstelt het haar en voorkomt het verdere afbreken van de puntjes.  Resultaat van een conditioner is dat jouw haren mooier glanzen, gezonder zijn en dus ook beter gaan groeien. Opteer ook hier voor een product met zoveel mogelijk natuurlijke actieve ingrediënten en een textuur die de haren niet verzwaart of vettig maakt.  
(Cfr. After Shampoo van Rivella Cosmetics)

waar  niet waar

 

Zijn shampoos van de kapper beter?

De kwaliteit van een shampoo wordt vooral bepaald door de keuze van de reinigende en conditionerende ingrediënten. Het is echt niet nodig om een fortuin aan een shampoo uit te geven. Kappersproducten zijn vaak duurder dan de producten in de winkel terwijl ze vaak dezelfde ingrediënten bevatten! Het is belangrijk dat je kiest voor de meest natuurlijke samenstelling, op plantaardige basis, zonder schadelijke detergenten, parabenen en siliconen.

Speelt jouw voeding een rol in de gezondheid van de haren?
Het antwoord op deze vraag is volmonding “JA”. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende plantaardige eiwitten, groenten en fruit eet voor een gezond lichaam en sterk haar en zorg dat je ook voldoende drinkt.  Haalt jouw lichaam niet voldoende nutriënten uit jouw standaard voedingspatroon dan is een voedingssupplement de ideale oplossing. Een gezond lichaam vanbinnen, is mooi van buiten en dat geldt ook voor de haren. (Cfr. B4 Wellness Shakes)

 

Een gezonde, glanzende haardos: dat doe je zo!