Mooi & stijlvol ouder worden

Mooi verouderen

Wie wil er nu niet mooi, gezond en stijlvol ouder worden? We kennen allemaal wel zo iemand, waar de jaren maar weinig vat op lijken te hebben of die met de jaren wel mooier en charmanter lijkt te worden.

Maar hoe bereik je dat? Wat kan je zelf doen om mooi ouder te worden?

Harde feiten

De veranderingen aan de huid zijn het opvallendst. Door de afname van elastine en collageen wordt de huid minder elastisch, dunner en ontstaan er rimpels.

Grijze haren ontstaan door afname van de hoeveelheid pigment in de haren. Bij het ouder worden neemt de productie van melaninepigment af en ontstaan grijze haren. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit (kleurloos).

Trendy en natuurlijk grijs

Help, een grijs haar!’  Dat was tot voor kort vaak de reactie van mensen die hun eerste grijze haar ontdekten. De laatste jaren worden grijze haren meer en meer omarmd. Er zijn zelfs veel jonge mensen hun haar bewust grijs verven. Steeds meer vrouwen met natuurlijk grijs haar doen geen moeite meer om ze te verbergen. Het wordt gezien als stijlvol en modieus. Met onderstaande tips kun je een grijze coupe stijlvol dragen!

Een aangepaste haarverzorging

Grijs haar is van nature droger en kwetsbaarder en wordt snel dof. Daarom zijn een shampoo, conditioner en een haarmasker aangepast aan jouw haartype erg belangrijk. Grijs haar kan een gele gloed krijgen onder invloed van water, chloor en zonlicht. Mocht dit het geval zijn dan kan een zilvershampoo (met blauwpaarse tint) deze vergeling van de haren compenseren.  Hebt u het geluk om zilvergrijze haren te hebben, gebruik dan zeker een preshampoo om deze tint en kleurintensiteit te behouden. (cfr. Pre Shampoo, Rivella Shampoos, After Shampoo, Apple Infusion Hairspray)


Stem jouw kapsel af op de vorm van jouw gelaat
 

Een andere tip om er fris en jeugdig uit te zien met grijze haren, is door jouw kapsel aan jouw gezichtsvorm aan te passen. Een professionele kapper kan je daarin advies geven. Door volumes op de juiste plek langs het gelaat te laten vallen en door het kapsel een speels en tegelijkertijd elegant effect te geven, kun je je uitstraling een oppepper geven. De reden dat dames na hun veertigste of vijftigste hun haren korter laten knippen, is omdat dit optisch een liftend effect heeft. Doordat de huid met het ouder worden slapper wordt, kunnen lange haren dit accentueren, terwijl je met een kortere coupe dit juist goed kunt compenseren.

Voordelen van grijs haar

Een groot voordeel van een mooie, stralende, grijze haardos is het einde van de “uitgroei frustratie”. Je hoeft dus niet meer om de paar weken naar de kapper en bovendien is al dat verven zeker niet gezond voor jouw haren.

Grijze haren geven je een zachtere uitstraling, wat heel charmant is.

De beauty routine

Onze huid is ons grootste orgaan. Ze beschermt ons tegen kwalijke invloeden van buitenaf en heeft dus een goede verzorging nodig.

Professionals merken het meteen wanneer een klant al rond zijn / haar 20e is begonnen met reinigen, hydrateren en beschermen. Met een eenvoudig schoonheidsritueel kan je een aantal zaken in de hand werken zoals:

 • het verouderingsproces van de huid vertragen
 • de celvernieuwing stimuleren
 • pigmentvlekken voorkomen en vervagen
 • jouw huid haar ‘natural glow’ teruggeven

 

 

1.Reinigen:

mensen denken vaak dat een beetje water over het gezicht plenzen voldoende is. Niets is minder waar. De huid moet kunnen ademen om gezond te zijn, om er stralend uit te zien en om de verzorgingsproducten goed op te kunnen nemen. s’ Morgens en s’ avonds reinigen (ook al draag je geen make up) is dus een absolute must. En vergeet de tonic niet! (Cfr. Jojoba Wash, Milk Karité, Mousse Aloë Vera, Aqua Lavender, Lotion Demasq, Tonic Papaya)

2.Celvernieuwing stimuleren:  wanneer we ouder worden recupereren we minder snel. Zo gaat dat ook met onze huid. Doordat de celvernieuwing langzamer gaat, blijven dode huidcellen langer op de huid kleven. Resultaat is een minder strakke huid die er vaak wat dof uitziet. Dit kan je verhelpen door thuis 1 maal per week een peeling te doen. Opteer voor een zachte peeling, met natuurlijke korreltjes (zoals gemalen abrikozen pitkorreltjes) en behandel jouw huid steeds met de nodige zachtheid.  (cfr. Facial en Body Peeling 2-in-1)

 

3.Hydratatie en bescherming:

tweemaal per dag een aan jouw huidtype aangepaste verzorging houdt jouw huid langer soepel en strak, voorkomt en herstelt fijne lijntjes en rimpels. Een serum onder de dag- en nachtcrème geeft jouw huid een extra boost en dringt dieper in dan een gewone crème. (cfr. Derma Repair Complex, Lifting Repair Complex, BioSerum Cremes, BioMarine)

Wie snel last heeft van pigmentatie problemen kan best een dagcrème kiezen met een beschermingsfactor. Let echter op: zo’n crème vervangt nooit een zonneproduct!  Een minimale beschermingsfactor 20 beschermt de huid tegen de schadelijke stralen van de zon. Voldoende en regelmatig insmeren is de regel. (Cfr. BioSerum Creme SPF6, Sun Protect Emulsion SPF 20/30, Sun Protect Reflection SPF 30)

4. Pigment vlekken: Pigmentvlekjes op de handen verraden vaak de leeftijd. Vergeet daarom ook de handverzorging niet. Regelmatig zacht scrubben helpt, samen met het dagelijks gebruik van een serum of handverzorging. In reclame campagnes wordt vaak beloofd dat pigmentvlekken met verzorgende producten volledig en permanent kunnen verdwijnen. Dit klopt echter niet. Vraag informatie aan de schoonheidsspecialiste, dermatoloog of plastisch chirurg voor semi permanente oplossingen. (cfr. Derma Repair Complex, Lifting Repair Complex, BioSerum Creme SPF6, Sun Protect Emulsion SPF 20/30, Sun Protect Reflection SPF 30)

5. Natural Glow: Een stralende teint ziet er jeugdig en fris uit. Regelmatig een dieptereiniging en/of een ontgiftend masker kunnen hierbij helpen. Tracht ook jouw make up te beperken en met natuurlijke kleuren en dunne texturen te werken. (Cfr. Facial and Body Peeling 2-in-1, BioSerum Apric 0² Mask, Getinte Dagcreme).

Mooi en gezond ouder worden: Extra tips:

 1. Voldoende slaap: vrouwen die per nacht zo'n 7 tot 9 uur slaap pakken, kunnen bovendien beter tegen UV-straling dan vrouwen die minder dan 5 uur per nacht slapen. Voldoende slaap voorkomt dus huidveroudering.
 1. Bewegen: stoom afblazen, je fit voelen, afvallen: wat jouw motivatie om te sporten ook is, het staat als een paal boven water dat het goed voor je is. Bovendien is het een uitstekende manier om jong te blijven. Je huid is het grootste orgaan en het enige orgaan dat je kunt zien. Alles wat goed is voor jouw lichaam, is ook goed voor jouw huid. Lekker blijven bewegen dus !
 1. Vermijd stress: stress is nefast voor jouw hele lichaam. Elke cel van jouw lichaam gaat ten onder aan de gevolgen van stress. Zorg ervoor dat je je regelmatig ontspant, geef sommige taken uit handen.
 1. Stop met roken: door te roken worden elastine en bindweefsel afgebroken in jouw lichaam waardoor rimpels ontstaan. Daarnaast kan roken ook nog eens huidkanker veroorzaken.
 1. Als je rimpels, pigmentvlekjes of wallen hebt, is het verleidelijk dat te verbloemen met make-up. Een dikke laag foundation en poeder eroverheen en je ziet er niks meer van. Fout! Met make-up kun je veroudering zeker niet compleet verbergen. Less is more! Breng geen dikke laag op, maar begin met een dun laagje en bekijk dan hoeveel je nog écht nodig hebt. 
 1. Eet gezond: voldoende drinken en een uitgebalanceerd, gevarieerd dieet zijn onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Bovendien gaan de anti-oxidanten in fruit en groenten de oxidatie van je lichaamscellen tegen, waardoor jouw lichaam jonger en gezonder blijft. Wil je jouw voeding aanvullen of ben je een tijd op dieet dan bestaan er voedingssupplementen die voor de nodige vitaminen, mineralen en aminozuren zorgen. ( Cfr. B4 Wellness / Meal Switch Shakes).
 2. Een goede mondverzorging: Verzorg jouw tanden, ook op oudere leeftijd, als je gebit er ‘jong’ uitziet dan zie jij er ook automatisch jonger uit.

Tot slot: BE HAPPY!

Wees gelukkig, want gelukkige mensen leven langer én verouderen minder snel. Hou van jouw lichaam door het rust te geven, door het te verzorgen en te respecteren. Je zal hierdoor geestelijk positiever ouder worden en dus lichamelijk ook 

Mooi & stijlvol ouder worden