Schatten uit de natuur

Al sinds mensenheugenis worden producten uit de natuur gebruikt voor het verzorgen van huid en haren.

Plantaardige producten zijn niet alleen gezonder voor onze huid en ons lichaam, ze zijn ook beter voor het milieu. Meer en meer mensen zijn zich daarvan bewust en grijpen niet meer per definitie naar de vaak zeer dure, niet natuurlijke cosmetica, waar zoveel reclame voor gemaakt wordt.

Voor de één is het meer een principes kwestie, voor de ander een noodzaak omdat zijn of haar huid gevoelig is.

Het gebruik van plantaardige, natuurlijke cosmetica heeft veel voordelen:

  1. Deze producten bevatten geen synthetische kleur- en geurstoffen.
  2. Ze zijn vrij van schadelijke conserveringsmiddelen.
  3. Door het gebruik van plantaardige grondstoffen worden de producten beter opgenomen door de huid.
  4. Rimpels ga je niet bestrijden met chemische ingrediënten, maar met een goede hydratatie en bescherming, aangevuld met vitamines, mineralen en aminozuren. Plantaardige producten zijn hier pro in.
  5. Verzorgingsproducten op plantaardige basis zijn niet alleen gezonder voor jouw lichaam en huid, ze zijn ook beter voor het milieu.
  6. Omdat er minder én natuurlijke ingrediënten in plantaardige cosmetica en huidverzorging zitten, raakt jouw huid minder snel geïrriteerd. Ideaal dus voor de gevoelige huid!
  7. Je weet wat je smeert en dat geeft een fijn gevoel.
  8. Jouw zachte velletje heeft geen dierenleed veroorzaakt!

Bloemenpracht, ook in cosmetica

Bloemen en planten werken helend en verjongend op de huid en zorgen voor een natuurlijke glow.

Camelia: Camelia olie is een zeer zachte, goed indringende olie, rijk aan ontstekingsremmende stoffen en antioxidanten. Bovendien verspreidt Camelia een heerlijke, zachte geur. (cfr. Camelia Satin, Camelia Douche)

Hibiscus: Hibiscus extract vermindert lijntjes en rimpels, lift de huid en maakt ze strakker. (Cfr. Lifting Repair Complex)

Jasmijn: Heeft een sterk anti oxidatieve werking, waardoor de huid beter beschermd is tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. De stress minderende en ontstekingswerende kwaliteiten maken deze bloem tot een wondermiddel in de cosmetica. (Cfr. alle BioSerum Cremes)

Kamille: Dankzij de beroemde kamille thee vooral bekend om zijn kalmerende werking. Dit bloemetje doet echter veel meer voor de huid. Kamille heeft sterke ontstekingsremmende en helende eigenschappen en draagt bij tot de regeneratie van het weefsel. (Cfr. Deo Zirkonia, Sun Protect Emulsion, Cool After Sun)

Lekker om te eten, gezond voor huid en haren

Abrikozen: Abrikozenpitolie ondersteunt de vochthuishouding van de huid, stimuleert de celvernieuwing, beschermt en ontgift. Daarom wordt deze olie veel gebruikt als basis voor cosmetica en huidverzorging. De vermalen pitten van de abrikoos worden dan weer vaak gebruikt als natuurlijke scrub, geschikt voor alle huidtypes zelfs de gevoelige en/of droge huid. (Cfr. Apric-O²-Mask, Facial & Body 2-in-1 Peeling)

Gember: De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van gember helpen onder andere om de poriën te ontstoppen en hebben een helende en kalmerende werking. (Cfr. in bijna alle BioSerum cremes, Sun Protect Emulsion SPF30, Cool After Sun, Silhouette Complex, Deo Zirkonia's, Deorisse's, Ridental Mint en Fruit, ...)

Papaja : Papaja-extract bevat vitaminen A, C maar ook enzymen. Papaja heeft exfoliërende eigenschappen en wordt daarom gebruikt in crèmes, serums, lotions en maskers en als toevoeging aan scrubs.(Cfr. Tonic Papaja)

Zoethout: In cosmetica is zoethout tegenwoordig echt heel populair en dat heeft zo zijn redenen. Extract van zoethoutwortel kan aangewend worden om de gevoelige, snel rood wordende huid te kalmeren en is rijk aan antioxidanten zodat ze de huid beschermt. Zoethout maakt de huid ook sterk en soepel. Maar er is nog iets bijzonders. Zoethoutwortel heeft namelijk een bewezen werking tegen huidverkleuringen omdat het stoffen bevat die ervoor zorgen dat oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar worden. (Cfr. Jojoba Wash, Mousse Aloë Vera, Derma Wash, Derma Douche Fresh, Creme Schuimbad, Result Shampoo, BioSerum Cremes, Derma Repair Complex, Lifting Repair Complex, Getinte Dagcrèmes, Facial & Body Peeling, Apric-O²-Mask, Sebumat Mask, Body Lotion Creme, Phyto Body Serum, Multi Protect Handcrème, Gentle Balm Voetcrème, Sun Protect Emulsion, Sun Protect Reflection SPF 30, Lipbalm SPF 30, Cool After Sun Repair Lotion, Self Tanning Emulsion)

Pyrus Malus: Een moeilijke naam voor wat we eenvoudigweg kennen als een (roodgekleurde) appel. In kwalitatieve haarverzorging wordt vaak ciderazijn grbruikt dat werd onttrokken aan deze appel. Deze appelciderazijn werkt herstellend en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die ervoor zorgen dat de geïrriteerde (hoofd) huid gekalmeerd wordt. Appelciderazijn helpt vet haar te bestrijden, zonder uit te drogen, laat de haren glanzen en maakt ze makkelijker doorkambaar (Cfr. Apple Infusion Hairspray).

Plantaardige oliën, vloeibaar goud uit alle hoeken van de wereld.

In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, maakt olie jouw huid niet vet. Integendeel, gezichtsoliën kunnen helpen om de talgniveaus van de huid in balans te brengen door het nodige vocht te leveren. Hierdoor gaat de huid niet langer overuren maken om talg te produceren.

De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen tegen schade van buitenaf. Ook zitten er in oliën vaak stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken. Geen wonder dus dat plantaardige olie, het vloeibare goud in de cosmetica wordt genoemd.

Arganolie: Is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit vruchten van de Arganboom. Deze populaire olie wordt al decennialang gebruikt door berbervrouwen, maar ook buiten Marokko zweren steeds meer mensen bij dit ”Marokkaanse goud”, zoals Arganolie ook wel genoemd wordt. Deze natuurlijke olie is rijk aan vitamine E en antioxidanten. Arganolie is goed voor het verminderen of voorkomen van rimpels, het hydrateren van de huid en het verzorgen van haar en hoofdhuid (Cfr. Lip Balm SPF 30).

Castorolie: Ook wel ricinus olie genoemd, wordt gewonnen uit de vrucht van de wonderboom (vandaar dat men ook spreekt van “wonder olie”). Castorolie staat bekend om de voedende en reinigende werking. Dit komt doordat Castorolie tot diep in de huid kan dringen. Hierdoor is de olie geschikt voor mensen met een droge huid of om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De vitamine E in Castorolie draagt ook een steentje bij om beginnende lijntjes te bestrijden. De hydraterende werking van de olie zorgt er bovendien ook voor dat de huid fris, jong en egaal aanvoelt. (Cfr. Lip Balm SPF 30)

Maar ook voor de haren doet Castorolie wonderen. De vetzuren aanwezig in deze olie dringen tot in diep in de haarwortels. Op die manier gaat droog en pluizig haar terug glanzen en voelt het zachter en voller aan. Deze vetzuren herstellen ook het door haardrogers en stijltangen beschadigde haar en voorkomen en herstellen zo gespleten haarpunten of afbrekende haren. (Cfr. Apple Infusion Hairspray)

Kokosolie: Kokosolie is het ultieme beautymiddel voor lichaam, gelaat en haar. Naast een anti bacteriële werking heeft deze olie ook een voedend, beschermend en verstevigend effect. Een zowaar all-in anti-aging ingrediënt, zeg maar. (Cfr. Jojoba Wash, Mousse Aloë Vera, Derma Wash, Derma Douche Fresh, Creme Schuimbad, Result Shampoos, Facial & Body Peeling 2-in-1)

Moringa olie: Wordt gewonnen uit de zaden van de moringaboom, ook wel de levensboom genoemd. Deze hydraterende en voedende olie bevat een indrukwekkende hoeveelheid vitaminen A en E. Mede hierdoor werkt deze olie beschermend en stimuleert ze de celvernieuwing. (Cfr. Jojoba Wash, Mousse Aloë Vera, Derma Wash, Derma Douche Fresh, Creme Schuimbad, Result Shampoos, Facial & Body Peeling 2-in-1) 

Under the sea:

Spirulina Platensis: Spirulina is een unieke blauwgroene alg die te vinden is in meren en oceanen over de hele wereld. Het behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. Het is daarnaast een bron van plantaardige eiwitten, aminozuren en diverse belangrijke vetzuren die je lichaam en je huid elke dag nodig heeft. Deze alg beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering, door de grote aanwezigheid aan antioxidanten en werkt als een energie boost voor de vermoeide huid. (Cfr. Lotion Demasq)

Iers mos: (ook Carrageen of Chondus Crispus genaamd) dankt zijn naam aan het land waarin het al eeuwenlang wordt gebruikt en waar het tijdens de Grote Ierse Hongersnood (1845 tot 1850) – voor kustbewoners letterlijk een “superfood” was, omdat het hen in leven hield en de symptomen van ondervoeding bestreed. Iers mos is rijk aan vitaminen en mineralen. Dit zeewier heeft een groot hydraterend vermogen en maakt de huid zijdezacht. De antioxidanten bestrijden de vroegtijdige veroudering van de huid. (Cfr. Bio Marine²)

Bruine alg Laminaria: In cosmetica en huidverzorgingsproducten wordt een derivaat van bruine algen vooral gebruikt als anti-verouderingsingrediënt, omdat het de huid kan beschermen tegen vrije radicalen. Verder beschermt Laminaria collageen en elastine tegen glycatie (= versuikeren, suikers zetten zich vast op het collageen en de elastine in de huid, die daardoor verharden en beschadigen). Laminaria kan de collageenproductie stimuleren, ontstekingen verminderen en de lipolyse bevorderen.  (Cfr. Bio Marine²)

De natuur is als het ware een grote schatkamer aan geneeskrachtige en huidverzorgende flora.

Rivella maakt dankbaar gebruik van deze natuurlijke schatten.

Schatten uit de natuur